Dyretransport til og fra udlandet

TRANSPORT AF LEVENDE DYR – SPECIALE I DYRETRANSPORT TIL ZOO OG KÆLEDYR

Vi har specialiseret os inden for transport af levende dyr

N.A. Nissen Spedition & Transport ApS har mere end 40 års erfaring i transport af levende dyr. Vi transporterer både kæledyr for private og dyr for virksomheder som f.eks. zoologiske haver. Der er ingen dyr, som er for store til at blive transporteret sikkert til deres nye destination, og der er heller ingen, der er for små.

Fordele ved dyretransport med N. A. Nissen

  • +24 års erfaring med transport af levende dyr.
  • Så direkte og kort transport som muligt.
  • Ingen dyr er for store eller små.
  • Transport af dyr for både virksomheder og private.
Transport af levend dyr med fly

Hvilket dyr skal du have transporteret?

Gennem flere end 40 år har vi transporteret levende dyr i alle former og størrelser – alt fra heste, hunde og katte til store elefanter og giraffer. Ingen dyr er for store eller små til at vi vil hjælpe dig med at transportere det til og fra udlandet.

Få et tilbud på dyretransport

Find størrelsen på dit dyr nedenfor og udfyld derefter vores webformular for at få et tilbud på dyretransport. 

Sikker og tryg transport af dyr – vi gør hvad der er bedst for dyret

Hos N. A. Nissen gør vi altid hvad der er bedst for dyret. Derfor vælger vi altid den hurtigste og den mest direkte transportmulighed. Som medlem af Animal Transport Association og The International Pet and Animal Transportation Association stræber vi efter at gøre dyretransport så sikker, tryg og komfortabel for dyret som mulig. 

✓ Medlem af Animal Transport Association 

✓ Medlem af The International Pet and Animal Transportation Association 

I forbindelse med transport af levende dyr sørger vi for:

  • Så kort transporttid som muligt 
  • Direkte transport om muligt 
  • Åben og gennemskuelig information om aftaler 
  • Transport inden for jeres budget 
  • Vi gør, hvad der er bedst for dyret
Medlem af animal transport association
Elefant transporteres med flyfragt

Erfaring kombineret med viden skaber tryghed

Når vi accepterer en opgave om transport af levende dyr, ligger prisen fast, og du vil derfor ikke blive mødt af en pludselig stigning i prisen. Vi følger en nøje udarbejdet og gennemtestet plan, der sikrer størst mulig komfort for jeres dyr under rejsen. 

Ved alle former for transport af levende dyr vil vi udarbejde en detaljeret transportoversigt. Transportoversigten indeholder alle de nødvendige opgaver, som skal løses i forbindelse med transporten. Du kan derfor være helt tryg ved, at vi håndterer alle dokumenter efter forskrifterne. 

Vores lange erfaring gør, at vi hurtigt kan rådgive omkring de forskellige regler og krav, der findes omkring transport af levende dyr til og fra forskellige geografiske områder.

Har du et kæledyr, der skal med til udlandet eller måske hjem til Danmark, er du velkommen til at ringe til os på: +45 3252 3258. Foretrækker du at skrive, er du velkommen til at sende en mail. 

Vi benytter kun godkendte transportmidler til dyretransport

For at beskytte dyrene er der en lang række regler, der skal overholdes ved dyretransport. Imens dyrene transporteres må de ikke kunne komme til skade fra hinanden eller skarpe kanter. Levende dyr skal transporteres i en ventileret container, der er godkendt til transport af den specifikke dyrerace. Containeren skal desuden passe til dyrenes størrelse, så de nemt kan stå op og dreje rundt. Dyrene skal også til enhver tid have adgang til mad og vand.

Ved transport af levende dyr – f.eks. til og fra zoologiske haver – er det lovpligtigt, at en repræsentant fra Fødevarestyrelsen dukker op, når transporten skal foregå fra Danmark til et andet land. Hos N.A. Nissen får vi derfor altid besøg af en repræsentant fra Fødevarestyrelsen ved dyretransport til bl.a. zoologiske haver. Her bliver dyrene tilset, ligesom alt det formelle vedrørende stempler i dyrenes papirer bliver klaret. Herefter er dyrene klar til at blive transporteret – enten til lands biltransport, til vands søfragt eller i luften flyfragt.   

Ved lastbiltransport af dyr, som strækker sig over 8 timer, er det ligeledes påkrævet, at det givne køretøj bliver synsgodkendt. Det gælder for et bredt udsnit af dyr, som vejer over 40 kg herunder: kvæg, grise, heste, geder, får mv. Der udstedes 2 former for udstedelsescertifikater: Èt til transport af dyr på op til 8 timer og et andet til transport af dyr på over 8 timer.  

Ved dyretransport, som strækker sig over 8 timer, er der ligeledes nogle helt særlige krav til transporten, som skal være opfyldt. Det gælder ikke mindst kravene om størrelse, mængden af foder, evt. skillevægge, vandtilførsel samt ventilation. Hos N.A. Nissen sørger vi altid for, at transporten foregår i overensstemmelse med de gældende krav til transport af dyr.

Dyretransport med flyfragt

Transport af kæledyr

Lige nu har Danmark ingen særlig lovgivning om transport af kæledyr i bil, men hvis man skal transportere kæledyr fra Danmark til udlandet eller omvendt er der en lang række regler, der skal overholdes. For eksempel skal kæledyr være fastspændt eller i et transportbur i Sverige og Tyskland. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i lovgivningen omkring transport af kæledyr til udlandet.

Vi klarer – som allerede nævnt – også transport af kæledyr. Med transport af kæledyr menes transport af alle slags hunde, katte, fugle, krybdyr, padder, tropiske akvariefisk, kaniner, marsvin, hamstere mv. Hvis man holder andre dyr som kæledyr, så betragtes disse officielt ikke som kæledyr, og derfor kan alle andre dyr end de nævnte ikke rejse efter Kæledyrsforordningens regler.  

Dyretransport med fokus på dyrenes sikkerhed og sundhed

Hos N.A. Nissen har vi altid fokus på dyrenes sikkerhed og velvære under dyretransport. Vi modbeviser gang på gang, at dyretransport og dyrevelfærd ikke behøver at være hinandens modsætninger. Det er vores absolutte topprioritet, at dyrene ikke skal føle sig stressede, men så vidt muligt være i sit naturlige habitat under dyretransporten, selvom det ikke er vante omgivelser. Ved transport af levende dyr er det vores vigtigste opgave, at sikre dyrene en sikker og behagelig transport, når de skal transporteres fra A til B.      

Tilbud og kontakt

Vi kan altid komme med et prisoverslag, og giver gerne et uforpligtende skriftligt, så du kan få dit kæledyr med til udlandet. Ring gerne til os på: + 45 3252 3258, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an. Foretrækker du at skrive, er du velkommen til at sende en mail. Vi besvarer den hurtigst muligt.

Dyretransport FAQ

Hvilke regler gælder ved transport af dyr?

For at beskytte dyrene er der en lang række regler, der skal overholdes ved dyretransport. Imens dyrene transporteres må de ikke kunne komme til skade fra hinanden eller skarpe kanter. Levende dyr skal transporteres i en ventileret container, der er godkendt til transport af den specifikke dyrerace. Containeren skal desuden passe til dyrenes størrelse, så de nemt kan stå op og dreje rundt. Dyrene skal også til enhver tid have adgang til mad og vand.

Hvad er reglerne for transport tid i Danmark og udlandet?

I Danmark gælder forskellige regler for transport af dyr på over og under 8 timer. Man kan derfor være autoriseret til transport af dyr på op til 8 timer eller til transport af dyr på over 8 timer. Hos N. A. Nissen har vi begge certificeringer og kan derfor transportere dyr til lande overalt i verden.

Hvem skal have kompetencebevis?

Ved dyretransport skal alle, der i forbindelse med økonomisk virksomhed beskæftiger sig med heste, får, geder, kvæg, fjerkræ eller svin blive autoriseret af Fødevarestyrelsen og derved få et kompetencebevis.

Hvor langt må man køre med en hest?

Ved transport af en hest i en trailer gælder forskellige regler for transport af levende dyr på under og over 8 timer. Desuden afhænger reglerne også af om hesten transporteres af en privatperson eller af en virksomhed. Ved transport af dyr på over 8 timer er det påkrævet at køretøjet skal synsgodkendes af Fødevarestyrelsen.

Hvad koster det at få transporteret en hest?

Forskellige regler og priser gælder for transport af heste på over eller under 8 timer. Prisen for transport af en hest fastsættes desuden ud fra hvor den skal transporteres til samt hvilket transportmiddel der anvendes, herunder lastbiltransport eller flyfragt. Når vi transporterer heste til og fra udlandet ligger prisen fast og der vil ikke være pludselige prisstigninger undervejs.

N.A. NISSEN SPEDITION & TRANSPORT APS -

TÅRNBYGÅRDVEJ 9C-2770 KASTRUP-PHONE: +45 3252 3258 - BOOKING@NANISSEN.DK

CVR: 21831891

SPEDITION / FLYFRAGT